top of page

Vanhan liiton logistiikkaketju ja yhdessä tekemisen iloa

Päivitetty: 28. lokak. 2021

Julkaissut: "Merimiehen muija"Kaljaasi Vivan on rakennettu Emäsalossa Juslinin telakalla 1947-49

Miehellä ja sen kaverilla on teltassa kaksimastoinen puuveneprojekti. Ne ovat hinkanneet sitä mahonkiketsiä jo vuosia. Vene on kuulemma menossa juhannuksena veteen, mutta kukaan ei tiedä minä vuonna. Kaverusten mukaan seuraavana, mutta sekin on jo kuultu. Sitä paitsi meillä kotona on monta seinää tapetoimatta ja kylppäri kesken.

Veneen mastot piti saada keväällä Suomenlinnasta Hamariin. Sellainen logistiikka on kuulemma kallista kuten kaikki muukin veneisiin liittyvä. Keväällä mies katosi Suomenlinnaan kunnostamaan Vivania, Emäsalossa 1940-luvulla rakennettua purjelaivaa. Hetken pelkäsin, että ne hullut ovat menneet hankkimaan sellaisenkin.
Purjelaivat ovat osa Hamarin historiaa.

Onneksi kyse oli vain vastavuoroisuudesta. Toukokuussa Vivan purjehti kotiinsa Kotkaan ja poikkesi Hamarin satamassa. Septilaituriin kiinnitetty 35-metrinen kaljaasi oli vaikuttava näky. Koronakeväänä on tilattu kaikenlaista kotiinkuljetuksella, mutta harva toimitus on saapunut purjelaivalla: laivan kannelta laskettiin laiturille kaksi raskasta lasikuitumastoa.

Pyöräytin Vivanin miehistölle salaatin. Sillä aikaa, kun istuimme kaljaasin kajuutan pitkässä pöydässä, toistakymmentä puolentoista metrin turvavälein sijoittunutta purjehtijaa kantoi mastot läheiselle Lönnforsin telakalle odottamaan sitä seuraavaa juhannusta. Sen projektiketsin nimi on muuten Corona, tämä sketsi on sillä tavalla jo valmis ja täydellinen.

Kaikki tämä hauskuus ja elämänmakuinen toiminta on mahdollistunut, kun joukko

hamarilaisia on tajunnut olevansa samassa veneessä. Jokakeväinen kuumeinen veneenkunnostus, puuveneiden kohdalla ikuiset kompromissit kunnostustöiden laadussa ja laajuudessa saisivat monen yksinpuurtajan luopumaan järjettömästä harrastuksesta. Kun tässä kaikessa on mukana joukko ihmisiä, jotka auttavat ja opettavat toisiaan, seikkailevat ja kilpailevat yhdessä ja keskenään, lopputulema jää plussanpuolelle.

Yhteistyö on elämän suuria voimavaroja.

Liian lyhyen kesän ja purjehduskauden sietää, kun voi talvella yhdessä muistella mennyttä kautta ja suunnitella tulevaa. Ja fiksata sen Coronan viimein valmiiksi. Mies on luvannut, että sillä seilataan pian Baltian kultahiekoille.

____


Seurassamme kannustamme monenlaisiin keskustelunavauksiin. Blogikirjoitukset ovat jäseniemme ajatuksia eivätkä edusta seuran virallista kantaa.


140 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page