top of page

Porvoon puuvenepäivä on Vuoden veneilytapahtuma.

Hamarin purjehtijat valittiin Vuoden seuraksi Suomen purjehdus ja veneily ry:n (SPV) vuosigaalassa lauantaina 19.11.2022 . Vuoden junioripurjehtijan pystin sai porvoolainen Oskar Kovalainen.

Porvoolaiset olivat näyttävästi ehdolla SPV:n avoimen vuosiäänestyksen kaikissa kategorioissa.


Hamarilaiseen merelliseen elämään keskittyvä Hamarikupla-Instagram tili oli ehdolla Vuoden mediateoksi. Perusteluissa kerrottiin tiliä pyörittävän Milla Jokisaaren motivoivan esimerkillään erityisesti naisia veneilyharrastuksen pariin. Vuoden mediateko-palkinnon vei porvoolaisen sijaan Golden Globe-yksinpurjehduskilpailun perjantaina 18.11. varsin dramaattisesti veneen uppoamiseen päättänyt Tapio Lehtinen.


Hamarin purjehtijoiden vuosittainen Itämeripäivään ajoitettu, kaikille avoin Sahasaarten siivoustalkoot oli ehdolla Vuoden vastuullisuusteoksi. Tämän kategorian voittoon äänestettiin erittäin ansioitunut vesillä liikkujan ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry.Wileniuksen telakka, puuvene, moottorivene, Porvoon joki
Vuoden venetapahtuma Porvoon puuvenepäivä veti Wileniuksen telakalle 1200 puuveneistä ja telakkahistoriasta kiinnostunutta. (Juho Peltonen)

Porvoolainen puuvene- ja telakkaperinne nauttii maanlaajuista arvostusta


Yleisöäänestyksen kolmannen kategorian, Vuoden veneilytapahtuman voiton vei toista kertaa järjestetty yleisömenestys Porvoon puuvenepäivä. Klassikkoveneet vetivät syyskuun lämmössä kylpeneelle Wileniuksen telakalle 1200 kävijää tutustumaan puuveneisiin sekä porvoolaiseen telakka- ja puuvenehistoriaan. Tapahtuman järjestäjien, Hamarin purjehtijoiden ja Wilenius Båtvarv ry:n mukaan kyse ei ole vain historian havinasta.


Wileniuksen telakka on vetovoimainen historiallinen aarreaitta, jossa on potentiaalia tulevaisuudessa vaikka mihin, kertoo Wilenius Båtvarv ry:n puheenjohtaja Marikki Hakola.


- Vierasvenesataman ja telakka-alueen kilpailutuksen lopputuloksen ollessa auki, tämä tunnustus antaa osviittaa siitä, minkälaista potentiaalia 90-vuotiaassa telakka-alueessa on.


Hakola toivoo Länsirannalle löydettävän ratkaisun, joka mahdollistaa korkeatasoisen vierasvenesataman ja kansainvälisestikin ainutlaatuisen monisatavuotisen puuveneperinteen rinnakkaiselon:


- Mallia voidaan katsoa esimerkiksi Turusta Ruissalon monipuolisesta tapahtumatelakasta, maalailee Hakola ja päättää kiitoksilla:


- Suurkiitos kaikille paikalla käyneille, tapahtumaa järjestäneille, mukana eläneille ja äänestäneille!

Wilenius Båtvarv ry:n puheenjohtaja Marikki Hakola ja Hamarin purjehtijoiden kommodori Adele Kotsalo Vuoden veneilytapahtuma-palkinto käsissään.
Wilenius Båtvarv ry:n puheenjohtaja Marikki Hakola ja Hamarin purjehtijoiden kommodori Adele Kotsalo Vuoden veneilytapahtuma-palkinto käsissään. (Hessu Kotsalo)

Vuoden juniori ja Vuoden seura on nuori porvoolainen


Yleisöäänestyksen lisäksi gaalassa palkittiin SPV:n hallituksen valitsemia Vuoden parhaita.


Borgå Segelsällskapin (BSS) kasvatti, nykyisin Brändö Seglare (BS) purjehdusseuraa edustava 14-vuotias Oskar Kovalainen palkittiin Vuoden junioripurjehtijana. Kovalainen purjehti Kultafinaaleihin optimistijollien U16 MM-kisoissa Turkissa heinäkuussa. Lopullinen sijoitus oli 62.


Porvoolainen veneseura Hamarin purjehtijat palkittiin SPV:n Vuoden seurana. Hamarin purjehtijoiden kommodorin Adele Kotsalon mukaan tunnustus oli täysin odottamaton kunnia:


- Vaikka olemme onnistuneet keräämään seuraan upeita jäseniä ja ehtineet tehdä lukuisia onnistuneita tapahtumia, olemme Suomen satojen perinteikkäitten veneseurojen mittapuulla varsin nuori, vasta kaksivuotias pandemia-ajan lapsi, naurahtaa Kotsalo.


Kotsalon mukaan Vuoden seura-tunnustus kertoo, että seuran tarkkaan mietityt arvot, tavoitteet ja tekeminen on pistetty merkille laajalti myös seuran ulkopuolella.


- Olemme tietoisesti panostaneet kaikille avoimiin merellisiin tapahtumiin, viestintään ja seurayhteistyöhön, mikä on Porvoossa erittäin aktiivisella tasolla.


Kotsalon mukaan palkinto otetaan vastaan positiivisena haasteena tulevaan:


- Ensi vuoden suunnitelmat ovat jo muhimassa, tehdään asiat vielä isommin ja suuremmalla ilolla, Hamarista on hyvä ponnistaa. Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja seuratoimintaan!Hamarinpurjehtijoiden edustajat Stefan Björn, Jouni Mykkänen ja Milla Jokisaari kävit koppaamassa Vuoden seura-tunnustuksen Suomen purjehdus ja veneily ry:n juhlagaalasta Kalastajantorpalla.
Hamarin purjehtijoiden edustajat Stefan Björn, Jouni Mykkänen ja Milla Jokisaari kävivät koppaamassa Vuoden seura-tunnustuksen Suomen purjehdus ja veneily ry:n juhlagaalasta Kalastajantorpalta. (Milla Jokisaari)


Lisätietoja:


Adele Kotsalo


Marikki Hakola

Suomen purjehdus ja veneily ry (SPV) on suomalaisten veneseurojen kattojärjestö sekä kilpaveneilyn ja -purjehduksen virallinen lajiliitto. SPV:n kuuluu 310 jäsenseuraa, 40 luokkaliittoa ja 64 000 jäsentä.


Hamarin purjehtijat ry on vuonna 2020 perustettu satahenkinen veneseura. Hapu edistää purjehdus- ja veneilykulttuuria, hyvää merimiestapaa, Itämeren hyvinvoinnista huolehtimista ja yhteisöllistä toimintaa.


209 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page