top of page

la 10. syysk.

|

Wilenius Båtvarv

Porvoon puuvenepäivän näyttelyveneilmoittautuminen

Wilenius Båtvarv ry:n ja Hamarin purjehtijoiden kaikille avoin puuvenetapahtuma. Ilmoita veneesi mukaan täältä.

Ilmoittautuminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Porvoon puuvenepäivän näyttelyveneilmoittautuminen
Porvoon puuvenepäivän näyttelyveneilmoittautuminen

Time & Location

10. syysk. 2022 klo 11.00 – 18.30 UTC+3

Wilenius Båtvarv , Kokonniementie, 06100 Porvoo, Finland

Guests

About the Event

Tervetuloa Hamarin purjehtijoiden ja Wilenius Båtvarv ry:n järjestämään puuvenetapahtumaan lauantaina 10.9.2022. Tapahtuma on yhteinen ponnistus suomalaisen veneilykulttuurin, puuveneiden ja merihistorian hyväksi. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi Porvoon länsirannalle kymmeniä veneitä ja lähes 700 kävijää.

HUOM! Viime vuonna laituripaikat tulivat täyteen ja kaikki halukkaat veneet eivät mahtuneet paikalle. Ilmoittauduthan siis ajoissa!

Sata vuotta sitten jokivarsi oli täynnä veneveistämöitä. Hamarissa on valmistunut aluksia jollasta kuunariin vuosisatojen ajan. Emäsalossa ja Voolahdessa rakennettiin laivoja maailman merille, Kråkössä toimi parhaimmillaan kymmeniä veneveistämöitä.  Pellinkiläinen kalavene on yksi tunnetuimmista fiskareista. Wileniuksen telakan klassikkovenetuotanto taas on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

Edellisen vuosisadan nimekkäimmät suomalaiset venesuunnittelijat Gösta Kyntzell, Gustav Estlander ja Jarl Lindblom ovat asuneet ja työskennelleet Porvoossa.

Puuveneet ovat yhtälailla osa kaupungin ja merenkulun historiaa ja nykyaikaa. Ne antavat ainutlaatuisia tilaisuuksia kokea vuosikymmenten ja -satojen takaisia  tunnelmia ja ylläpitää eläviä traditioita. Puuvene on edelleen ekologinen, esteettinen ja uniikki käyttöesine.

Tapahtuma seuraa aiemmin Wileniuksen telakka järjestetyn “avoimet ruffit” -tapahtuman perinnettä, ja telakalla pääseekin tutustumaan veneisiin ja juttelemaan järjestöjen edustajien ja veneilijöiden kanssa. Veneiden lisäksi tapahtumassa voi nauttia elävästä musiikista. Tilaisuudessa on herkkukioskeja, lyhytelokuvia ja pieniä näyttelyitä sekä ohjelmaa lapsille.

Klo 16.00 alkaen osa puuveneistä lipuu jokea pitkin kohti Hamaria.

Päivän ohjelmaa

 • Avoimet ruffit Wileniuksen telakalla klo 11.00-15.30
 • Trubaduuri Stefan Paavola klo 11
 • Wileniuksen telakan 90-vuotisen historian juhlistaminen ja tervehdyspuheita klo 12.00
 • PLP Brass Trio klo 14
 • Ruori Boat Clubin sähkökatamaraani kuljettaa kävijöitä joen yli
 • Kaarnavene- ja solmupaja lapsille
 • Soutuveneilyä
 • Alan toimijoiden esittelypisteitä: paikalla mm. MYS, Suomen Puuveneilijät ry  ja luokkaliittoja
 • Videokooste telakan vuosikymmenistä sekä Puuvenelaulu–Träbåtslåt -musiikkivideo
 • Ruokaa ja herkkuja
 • Puuveneparaati Hamariin klo 16 alkaen

Tapahtumassa on mukana myös muita veneilyalan toimijoita. Jos oma yhdistyksesi tai muu organisaatiosi haluaisi tapahtumaan omaan esittelypisteen tms., olethan yhteydessä info@hamarinpurjehtijat.fi.

Myyntipaikkoja (esim. ravintola-alan ja veneilyalan toimijat) voi tiedustella osoitteesta info@hamarinpurjehtijat.fi.

Talkoolaisia tarvitaan aina! Ilmianna itsesi puuvenekulttuurin tukijaksi ja tapahtuman talkoolaiseksi lähettämällä sähköpostia info@hamarinpurjehtijat.fi. Erinäisiä tehtäviä kävijöiden ohjaamisesta makkaranpaistoon tarjolla.

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page