la 04. syysk. | Wilenius Båtvarv ja Hamarin satama

Porvoon puuvenepäivän näyttelyveneilmoittautuminen

Wilenius Båtvarv ry:n ja Hamarin purjehtijoiden kaikille avoin puuvenetapahtuma. Ilmoita oma puuveneesi näyttelyveneiden joukkoon.
Porvoon puuvenepäivän näyttelyveneilmoittautuminen

Time & Location

04. syysk. klo 11.30 – 20.00
Wilenius Båtvarv ja Hamarin satama, Kokonniementie, 06100 Porvoo, Finland

About the Event

Tervetuloa Hamarin purjehtijoiden ja Wilenius Båtvarv ry:n järjestämään puuvenetapahtumaan lauantaina 4.9.2021. Tapahtuma on yhteinen ponnistus suomalaisen veneilykulttuurin, puuveneiden ja merihistorian hyväksi.

Sata vuotta sitten jokivarsi oli täynnä veneveistämöitä. Hamarissa on valmistunut aluksia jollasta kuunariin vuosisatojen ajan. Emäsalossa ja Voolahdessa rakennettiin laivoja maailman merille, Kråkössä toimi parhaimmillaan kymmeniä veneveistämöitä.  Pellinkiläinen kalavene on yksi tunnetuimmista fiskareista. Wileniuksen telakan klassikkovenetuotanto taas on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

Edellisen vuosisadan nimekkäimmät suomalaiset venesuunnittelijat Gösta Kyntzell, Gustav Estlander ja Jarl Lindblom ovat asuneet ja työskennelleet Porvoossa.

Puuveneet ovat yhtälailla osa kaupungin ja merenkulun historiaa ja nykyaikaa. Ne antavat ainutlaatuisia tilaisuuksia kokea vuosikymmenten ja -satojen takaisia  tunnelmia ja ylläpitää eläviä traditioita. Puuvene on edelleen ekologinen, esteettinen ja uniikki käyttöesine.

Tapahtuma seuraa aiemmin Wileniuksen telakka järjestetyn “avoimet ruffit” -tapahtuman perinnettä, ja telakalla pääseekin tutustumaan veneisiin ja juttelemaan järjestöjen edustajien ja veneilijöiden kanssa. Veneiden lisäksi tapahtumassa voi nauttia elävästä musiikista. Tilaisuudessa on buffetti, arpajaiset ja pieniä näyttelyitä.

Klo 16.00 alkaen puuveneet lipuvat jokea pitkin Hamariin illanviettoon, jossa veneet ovat esillä iltaan asti.

Päivän ohjelma

  • Wileniuksen telakalla klo 11.30-15.30 (veneet paikalle edellisenä päivänä tai viimeistään klo 10.00)
  • Lähtö Wileniukselta Hamariin klo 16.00 alkaen
  • Hamarissa noin klo 17-20

Tapahtumassa on mukana myös muita veneilyalan toimijoita. Jos oma yhdistyksesi tai muu organisaatiosi haluaisi olla mukana järjestämässä puuvenepäivää, olethan yhteydessä info@hamarinpurjehtijat.fi.

Ilmoita veneesi tapahtumaan RSVP-painikkeen kautta 15.8 mennessä. Ilmoita samalla myös veneensi tarkemmat tiedot esittelykylttiä varten. Mikäli tulet Porvooseen kauempaa, järjestämme satamapaikan yöpymiseen Hamarissa tai kaupungissa. Moottorittomille veneille tarjotaan myös vapaaehtoisvoimin toimiva hinauspalvelu Hamarin ja Wileniuksen välille. Lisätietoja voit kysellä info@hamarinpurjehtijat.fi.

Share This Event