top of page

la 04. syysk.

|

Wilenius Båtvarv ja Hamarin satama

Porvoon puuvenepäivä

Wilenius Båtvarv ry:n ja Hamarin purjehtijoiden kaikille avoin puuvenetapahtuma.

Registration is Closed
See other events
Porvoon puuvenepäivä
Porvoon puuvenepäivä

Time & Location

04. syysk. 2021 klo 11.30 – 20.00

Wilenius Båtvarv ja Hamarin satama, Kokonniementie, 06100 Porvoo, Finland

Guests

About the Event

Tervetuloa Hamarin purjehtijoiden ja Wilenius Båtvarv ry:n järjestämään puuvenetapahtumaan lauantaina 4.9.2021. Tapahtuma on yhteinen ponnistus suomalaisen veneilykulttuurin, puuveneiden ja merihistorian hyväksi.

Sata vuotta sitten jokivarsi oli täynnä veneveistämöitä. Hamarissa on valmistunut aluksia jollasta kuunariin vuosisatojen ajan. Emäsalossa ja Voolahdessa rakennettiin laivoja maailman merille, Kråkössä toimi parhaimmillaan kymmeniä veneveistämöitä.  Pellinkiläinen kalavene on yksi tunnetuimmista fiskareista. Wileniuksen telakan klassikkovenetuotanto taas on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

Edellisen vuosisadan nimekkäimmät suomalaiset venesuunnittelijat Gösta Kyntzell, Gustav Estlander ja Jarl Lindblom ovat asuneet ja työskennelleet Porvoossa.

Puuveneet ovat yhtälailla osa kaupungin ja merenkulun historiaa ja nykyaikaa. Ne antavat ainutlaatuisia tilaisuuksia kokea vuosikymmenten ja -satojen takaisia  tunnelmia ja ylläpitää eläviä traditioita. Puuvene on edelleen ekologinen, esteettinen ja uniikki käyttöesine.

Tapahtuma seuraa aiemmin Wileniuksen telakka järjestetyn “avoimet ruffit” -tapahtuman perinnettä, ja telakalla pääseekin tutustumaan veneisiin ja juttelemaan järjestöjen edustajien ja veneilijöiden kanssa. Veneiden lisäksi tapahtumassa voi nauttia elävästä musiikista. Tilaisuudessa on herkkukioskeja, lyhytelokuvia ja pieniä näyttelyitä. Arpajaisissa voit voittaa esimerkiksi perinnevenepurjehduksen tai melontaretken.

Klo 16.00 alkaen puuveneet lipuvat jokea pitkin Hamariin illanviettoon, jossa veneet ovat esillä iltaan asti.

Päivän ohjelma

  • Wileniuksen telakalla klo 11.30-15.30 (veneet paikalle edellisenä päivänä tai viimeistään klo 10.00)
  • Lähtö Wileniukselta Hamariin klo 16.00 alkaen
  • Hamarissa noin klo 17-20 

Tapahtumassa on mukana myös muita veneilyalan toimijoita. Jos oma yhdistyksesi tai muu organisaatiosi haluaisi olla mukana järjestämässä puuvenepäivää, olethan yhteydessä info@hamarinpurjehtijat.fi.

Tapahtuman venekapasiteetti on nyt täynnä, mutta voit kysellä peruutuspaikkoja ilmoittamalla veneesi tapahtumaan RSVP-painikkeen kautta. 

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page