top of page

Lehdistötiedote: Porvoon puuvenepäivä 4.9., ponnistus ainutlaatuisen elävän tradition ylläpitämiseks

Hamarin purjehtijoiden ja Wilenius Båtvarv ry:n lehdistötiedote. Vapaa julkaistavaksi 12.8 klo 15.00.
Hamarin purjehtijat ja Wilenius Båtvarv ry:n järjestävät yleisölle avoimen puuvenetapahtumaan Wileniuksen telakalla ja Hamarin rannassa lauantaina 4.9.2021. Tapahtuma on yhteinen ponnistus porvoolaisen veneilykulttuurin, puuveneiden ja merihistorian hyväksi.

Sata vuotta sitten Porvoon jokivarsi oli täynnä veneveistämöitä. Hamarissa on valmistunut aluksia jollasta kuunariin vuosisatojen ajan. Emäsalossa ja Voolahdessa rakennettiin laivoja maailman merille, Kråkössä toimi parhaimmillaan kymmeniä veneveistämöitä. Pellinkiläinen kalavene on yksi tunnetuimmista fiskareista. Wileniuksen telakan klassikkovenetuotanto taas on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

Edellisen vuosisadan nimekkäimmät suomalaiset venesuunnittelijat Gösta Kyntzell, Gustav Estlander ja Jarl Lindblom ovat asuneet ja työskennelleet Porvoossa.

Puuveneet ovat yhtälailla osa kaupungin ja merenkulun historiaa ja nykyaikaa. Ne antavat ainutlaatuisia tilaisuuksia kokea vuosikymmenten ja -satojen takaisia tunnelmia ja ylläpitää eläviä traditioita. Puuvene on edelleen ekologinen, esteettinen ja uniikki käyttöesine.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kattavaan kattaukseen puuveneitä jokirannassa ja Hamarissa lauantaina 4.9.. Wileniuksen telakalla pääsee tutustumaan veneisiin ja juttelemaan järjestöjen edustajien ja veneilijöiden kanssa klo 11.30-15.30. Veneiden lisäksi tapahtumassa voi nauttia elävästä musiikista. Tilaisuudessa on buffetti, arpajaiset ja pieniä näyttelyitä. Ulkotapahtuma järjestetään koronaturvallisesti.

Klo 16.00 alkaen puuveneet lipuvat näyttävässä eskaaderissa jokea pitkin Hamariin illanviettoon, jossa veneet ovat esillä Hamarin Seon laitureissa iltaan asti.

Näyttelyyn voi yhä ilmoittaa mukaan puuveneitä Hamarin purjehtijoiden kotisivujen kautta.

Talkootoimintaa yhteisen hyvän eteen.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Wileniuksen telakan toimintaan telakan talkoopäivänä lauantaina 21.8. klo 15.00-16.00 (sateen sattuessa talkoot siirretään). Talkoopäivän aikana vapaaehtoiset kunnostavat ja maalavat telakkarakennuksia. Yhdistysten edustajat kertovat Wileniuksen telakan toiminnasta ja puuvenepäivästä.

Hamarin purjehtijat järjestävät Itämeripäivänä 26.8. kaikille avoimet Hamarin Sahasaarten siivoustalkoot. Talkoolaiset kuljetetaan veneissä ja kajakeissa tutustumaan saarten sahahistorian jäänteisiin ja putsaamaan saaret meren tuomasta muoviroskasta. Myös tänne median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita. Lähtö Höylääjäntien päästä klo 18.00 lähtien.

Lisätietoja ja haastattelut:

Adele Kotsalo, Kommodori, Hamarin purjehtijat

Puh. +358 44 208 3702

adelekotsalo@gmail.com

Max Lundell, Wilenius båtvarv ry.

Puh. +358 50 332 2005


170 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page