top of page

Kesän 2020 tapahtumat pikakelauksella

Päivitetty: 24. helmik. 2021

Seuran perustamista talven mittaan suunnitellut porukka oli lähettämässä kutsuja perustamiskokoukseen, kun Suomi suljettiin. Toiminta haluttiin kuitenkin käyntiin, ja kokous pidettiin ajan hengen mukaisesti verkon ylitse huhtikuussa.

Heinäkuussa päästiin juhlimaan. Ensimmäinen jäsentilaisuus järjestettiin hamarilaisen merihistorian ytimessä, Lönnforsin vajassa.
Pizzaa ja Purjehdusta


Pizzaa & purjehdusta-tapahtuma kokosi porukkaa heinäkuun viimeisen viikonlopun viettoon. Perjantain etkoilla nautittiin kiviuunipitsoista ja hyvästä seurasta Hamarin kesäillassa. Lauantain helteillä purjehdittiin kilpaa Äggskäriin, istuttiin kalliolla, kuunneltiin elävää musiikkia ja saatettiin nuorten venekunta Itämeren ylitykselle. Sunnuntaina nautittiin aamu-uinnista, brunssista ja navakasta sivutuulesta.


Herkulliset kiviuunipizzat hävisivät parempiin suihin niin nopeasti että kuvan kuvaa ei ole. Tässä sen sijaan iloisia ihmisiä puutarhassa.
Hamari-Äggskär kilpailun viimeisellä kilometrillä tuuli, tai oikeammin sen puute tasasi erot ja koko kahdeksan veneen fleet ylitti maalilinjan lähes yhtäaikaisesti.
Klassinen kitara, irlantilainen huilu ja keskiaikainen kampiliira. Jokaisen leiritulen vakiovarusteet. Tunnelma oli maaginen.

Osanottajien määrä seuran ensimmäiseen saariviikonloppuun oli ehkä aavistuksen yllättävä ja todella sydäntälämmittävää. Henki on oikea ja kasvava.

Syysregatta

11.-13.9 järjestetyn syysregatan reittiä tiivistettiin rajun tuuliennusteen takia. Suunnitellun kahden kilpalegin ja kahden eri saariyön sijasta 12 venekuntaa starttasi perjantai-iltana Haikonselältä suoraan hyväksi todettuun Äggskäriin. Eskaaderi ehti sataman suojaan navakassa vastaisessa juuri ennen auringonlaskua.


Lauantain avomerikisa peruttiin kovan merenkäynnin takia, mutta kuuden merikelpoisen veneen kipparit keräsivät halukkaat kokemaan syksyisen meren mahtavuutta.


Illalla löylyteltiin telttasaunassa ja syötiin loimulohta. Juhlat jatkuivat katoksessa puheiden ja elävän musiikin siivittäminä. Saattaa olla, että sateen rummuttaessa telttakatoksen kattoa sen alla sykki Itämeren viilein ja villein saaridisko, saattaa olla, että se oli vain unta. Sen voi varmistaa vain osallistumalla syysregattaan 2021.


Aamulla sade oli kaikonnut ja veneistä kannettiin kalliolle focazziota, saaristolaisleipiä, sienipiiraita, munakkaita, suolattuja kaloja, savulihoja, juustoja, keksejä, hilloja, tolkuttomasti kahvia ja tolkuttomasti kaikkea hyvää. Täyden kattauksen syysregatta huipentui iltapäivän kotiinpaluukilpailuun.


Syysregatan voiton vei Antti Etelämäen Morgana (oik.). Morgana on Tore Herlinin one off -sluuppi vuodelta -67.
Kovan kelin vuoksi lauantain kilpailulegi peruttiin, mutta kuusi merikelpoisinta venettä lähti nauttimaan tuulesta.
Lauantain iloittelulta palasi märkää mutta onnellista porukkaa.
Kaikille palkinnoksi loimulohta, telttasaunaa, livemusiikkia ja Suomenlahden parhaat ulkoilmatanssit.

Veneilytarvikekirppis


Lokakuun alussa Hamarin Seon edustalla järjestetty venetarvikekirppis keräsi toistakymmentä myyjää. Kaupan oli kalaveneitä ja perämoottoreita, messinkiheloja ja valokuvia, pelastusliivejä ja navigointilaitteita. Kaunis syyspäivä oli ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa, sitä, mitä purjehdus ja seuratoiminta parhaimmillaan on.


Miten sitten ensi kesä?


Kaikki kuluneen kesän tapahtumat olivat erittäin onnistuneita. Vaikka olemme itse hieman jäävejä sanomaan, niin Hamarin purjehtijoiden ensimmäinen kesä ylitti odotukset. Purjehdusta, iloisia ihmisiä, uusia kokemuksia, itsensä ylittämisiä, naurua ja yhdessäoloa. Kaikki nämä tapahtumat uusitaan varmasti vuonna 2021.


Lisäksi osallistuimme parinkymmenen purjehtijan ja neljän veneen edustuksella Viaporin Tuoppiin, joka on Euroopan suurin ja kaunein puuveneiden purjehduskilpailu. Vuoden 2021 Tuoppiin Hamarista on lähdössä kymmenen veneen laivue. Ei huono vuoden ikäiselle seuralle?Hamarin purjehtijoita 2020 Viaporin tuopissa. Ensi vuonna vielä isommin.

Kohti uusia tyrskyjä!

Katsotaan mitä kaikkea muuta keittelemme kokoon pitkän ja purjeettoman talven aikana...stay tuned.

253 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page