top of page

Hamarin purjehtijoiden lehdistötiedote 24.8.2020:

Päivitetty: 24. helmik. 2021


Merellinen Porvoo ja Hamarin telakkahistoria saivat uuden aktiivisen puolestapuhujan keväällä perustetun uuden pursiseuran, Hamarin purjehtijoiden myötä.


Heinäkuussa järjestetyn Pizzaa ja purjehdusta -viikonlopun leikkimielinen kilpapurjehdus Hamarista Äggskäriin oli hennon tuulen vuoksi varsin tasaväkinen. Kaikki kahdeksan purjevenettä ylittivät maaliviivan hymyssä suin ja lähes samanaikaisesti. Kuvaaja: Juho Peltonen

Hamarin purjehtijoiden kommodorin Adele Kotsalon mukaan uusi seura edistää purjehdus- ja veneilyharrastusta sekä vahvistaa ainutlaatuisen Porvoon saaristoluonnon, paikallisen historian ja kulttuurin arvostusta:

- Haluamme olla merkittävä, aloitteellinen ja eri tahot yhteenkokoava toimija. Porvoossa on pitkä veneilyhistoria ja useita erilaisten veneilijöiden tarpeita palvelevia veneseuroja. Toivomme uuden seuran täydentävän kokonaisuutta.

Kotsalon mukaan uuden seuran siemen uinui pitkään Hamarin rannassa ja laitureilla:

- Valtamerikuunareita ei Hamarissa enää tehdä, mutta telakka- ja merenkäyntiperinteet ovat vaalittuja paikallisten keskuudessa. Auttamisen ja jakamisen kulttuuri on ollut vahva laitureilla ja venerannassa. Rannassa kasaantuneella epämääräisen löyhällä porukalla lähdimme viime talvena jalostamaan tätä yhteisöllisyyttä pidemmälle ja totesimme hamarilaisen purjehdusseuran ainesten olevan kasassa.

Hamarin Purjehtijoiden hallituksen puheenjohtaja eli kommodori Adele Kotsala toivoo, että uusi pursiseura täydentää jo olemassaolevien veneilyseurojen kokonaisuutta Porvoossa. Kuvaaja: Adele Kotsalo

Hamarin purjehtijoiden tavoitteena on edistää purjehdusharrastusta erilaisten tapahtumien, koulutusten ja kurssien kautta. Lisäksi suunnitteilla on työkalu- ja työtuntipankki, sekä foorumi veneilytietouden jakamiseen.

- Koronakeväästä johtuen Suomen nuorimman pursiseuran perustamiskokous toteutettiin videoyhteydellä ilman suuria fanfaareja. Rajoitustoimenpiteiden helpotuttua olemme järjestäneet mm. rannansiivoustalkoot, avajaistapahtuman Lönnforsin telakalla sekä erittäin onnistuneen kilpailua ja iloista yhdessäoloa yhdistäneen Pizzaa ja purjehdusta-viikonlopputapahtuman Hamarista Äggskäriin, kertoo Kotsalo.

Tuoreessa seurassa riittää potkua tapahtumien järjestämiseen: loppukaudelle suunnitelmissa on kaikille avoimet rannan siivoustalkoot Itämeripäivänä 27.8, jäsenten Syysregatta 12. syyskuuta sekä veneilytarvikekirppis 3.10.

Jäsenten on myös mahdollista kilpailla SPV:n alaisissa purjehduskilpailuissa oman lipun alla.

- Seuran logon haluttiin heijastavan Hamarin rikasta merenkäyntihistoriaa. Vaakunan purjevene sai inspiraation Albert Edelfeltin Haikon selkä-teoksesta ja Pohjantähti symboloi kotisatamaa. Lipun alla on jo saatu kilpamenestystä puuveneiden Viaporin tuopissa.

Telakkatoiminta ja merenkäynti on erottamaton osa Hamarin historiaa. Itämeri-päivänä torstaina 27.8 Hamarin purjehtijat kutsuvat kaikki mukaan rantojen siivoamistalkoisiin. Kuvaaja: Jesse Salonen

- Seurassa on tällä hetkellä 40 jäsentä hyvin laajalla skaalalla. Osaa motivoi yhteisöllisyys ja kotiseuturakkaus, osaa saaristo ja saaristoluonnon vaaliminen. Osa etsii neuvoja ja apuja veneen ylläpitoon ja osa haluaa vain purjehtija oman lipun alla, listaa Kotsalo ja tiivistää:

- Laituripaikka Hamarissa tai edes vene ei ole liittymisen edellytys: tärkeintä on into yhteisölliseen tekemiseen ja palo merille. Suuri osa tapahtumistamme ovat kaikille avoimia, seuran henkeä voi tulla haistelemaan esimerkiksi Itämeripäivän rannansiivoustalkoisiin tämän viikon torstaina. Omat hanskat mukaan!


______


Uusimaa ja Itäväylä uutisoivat lehdistötiedotteen pohjalta.

128 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page